Gefrituurd ijsje

10 60 2 5
Aantal personen:
  • 1/2 l vanille-ijs
  • 200 g bloem
  • 250 ml witbier
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels panko
  1. Splits de eieren. Roer de bloem los in het bier. Doe er de losgekolpte eierdooiers bij en roer goed glad. Klop de eiwitten stijf en spatel ze dor het bestlag.
  2. Schep bolletjes ij en rol ze eerst door de panko, dan door het beslag en vervolgens ng een door panko.
  3. Erg belangrijk: zet de gepaneerde ijsbolletjes een hele nacht in de diepvriezer.
  4. Frituur het ijs kort in frituurlie op 180° C, net voor u het wilt serveren. Schep het met een schuimspaan uit de frituurpan. Laat even uitlekken (op de schuimspaan, op keukenpapier).
  5. Lekker met een salade van exotische vruchten (ananas, papaja, mango, passievrucht)
Anjake