Geflambeerde Sint Jakobsschelpdieren met Ricard op een bedje van prei en grijze garnalen

28 40 0 5
Aantal personen:
  • 12 Sint Jacobsschelpdieren, zonder koraal
  • 3 wit van prei
  • 200 gr grijze gepelde garnalen
  • 100 gr bloem
  • 0,5 cl ricard of pernod
  • 1 dl visbouillon
  • 1 dl solo delfine light
  • olijfolie
  • peper&zout (pezo)
  • cayennepeper
  • verse bieslook
  • basmatirijst
  1. Kook de rijst. Maak de prei schoon en snijd het wit fijn. Stoof het preiwit zachtjes in olie, zonder te kleuren. Meng pezo door de bloem. Wentel de schelpdieren door de bloem, bak ze snel in een pan met antiaanbaklaag, blus de warmte in de pan met Ricard of pernod. Laat de vlam in de pan komen en kleur de schelpdieren aan beide zijden. Neem ze uit de pan. Giet visfumet en room in de pan en laat koken tot er een dikke vloeistof over is, kruiden met pezo. Voeg de gestoofde prei toe en op het laatste de schelpdieren. Schik de gekookte rijst in het midden van vier warme borden, leg hierop de schelpdieren, strooi hierover de garnalen. Napeer de preisaus over de Sint Jacobsvruchten en garnalen, versier met fijngesneden bieslook en een snuif cayennepeper.
Victor S.