geflambeerde scampi's

12 15 0 5
Aantal personen:
  • 24 gepelde en gekuiste scampi's
  • 1 ui
  • 1 klein glas witte droge wijn
  • curry,paprika kruiden
  • zout en cayenne peper
  • 250 ml room
  • calvados
  • 3 eetlepel curryketchup
  • boter
  1. ontdooi de scampi's in koud water pel ze en haal het darmkanaal er uit.
  2. snipper de ui in fijne stukjes.
  3. neem een braadpan en glazig de ui met en klont boter , leg de scampi's er bij en bak ong
  4. 3 min (beginnen wit te zien) giet calvados over de scampi's en flambeer,als de vlammen weg zijn haal de scampi's er uit en giet de witte wijn erbij .
  5. laat de saus opkomen maar niet koken doe de room erbij met de 3 lepels curry ketchup en de kruiden naar smaak en pittigheid. leg nu de scampi's er terug in en laat ze opwarmen dan lekker eten met stokbrood
redkardi