geflambeerde aardbeien

1 15 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr aardbeien
  • 10 cl rum
  • 5 cl Cointreau of Grand Marnier
  • 1 sap limoen
  • 50 gr vanillesuiker
  • 1 bol vanilleijs p/p
  • 1 takje munt
  • 1 eetlepel vloeibare solo
  1. Was de aardbeien en ontdoe ze van hun kroontje
  2. Marineer de aardbeien in de rum en laat ze een uurtje staan op kamertemperatuur.
  3. Warm de pan met de solo en laat de suiker hierin smelten op matig vuurtje, eens de suiker begint te karameliseren op hoog vuur brengen
  4. de pan deglaceren met het sap van de limoen
  5. de aardbeien er o,der opschudden en het geheel flamberen met de Cointreau ( opgelet niet onder de dampkap houden omwille de grote steekvlam -->gevaar voor keukenbrand) en laat de alcohol uitbranden.
  6. dresseer de aardbeien op de borden.
  7. Giet wat van de siroop uit de pan over de aardbeien
  8. leg er een bol vanilleijs bij
  9. werk af met een blaadje munt op de vanilleijs
  10. Smakelijk
easybilly