gedroogde eendeborst

6 45 0 5
Aantal personen:
  • 600 g 1 eendeborst
  • 500 g 1 zeezout guérande
  1. Neem een mooie eendeborst van ongeveer 600 gram van goede kwaliteit.
  2. Giet de helft van het zeezout in een plastieken doos geschikt voor comsumptie
  3. en plaats de eendeborst hierin, giet de rest van het zeezout over de eendeborst en
  4. laat 12 uur in de koelkast, in de groentebak.
  5. Haal na deze tijd de doos met eendeborst uit de koelkast, verwijder het zout van de
  6. eendeborst na hem uit de doos te hebben gehaald, wrijf het zout af met een propere
  7. doek (gebruik bij het wassen geen geparfumeerd spoelmiddel, geur geeft gemakke
  8. lijk af). Rol de eendeborst in een nette doek en laat 3 weken drogen in de bak
  9. van de koelkast, zeker niet meer. inplaats van peper kunt u ook als variante
  10. kruiden uit de provence gebruiken, deze moeten wel tamelijk fijn gemalen zijn.
  11. Dien op als apƩritiefhapje door de eendeborst in fijne reepjes te snijden.
  12. u kunt hem ook opdienen in fijne schijfjes gesneden met sla of raketsla met
  13. een goede vinigrette saus met notenolie en frambozenazijn en kersttomaat als voor
  14. gerecht, met pasta als hoodmaaltijd, met kaas en druiven, met raclette.
  15. Vergeet nooit het brood, liefst bruin of veelgranen brood met vetstof naar keuze
ginette.ide