Gebraden wildzwijnkoteletten met zoetzure saus

6 75 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. paar druppels olie met essence van mandarijnen
  3. 4 wildzwijnkoteletten
  4. scheutje olijfolie
  5. 250 gram schorseneren
  6. scheutje room
  7. scheutje rode wijn
  8. 250 ml bouillon (wildfond)
  9. scheutje Grand Marnier
  10. 1 salieblad
  11. 1 teen knoflook
  12. theel. zeezout
  13. 1 ui
  14. 1 pond champignons
  15. 2 eetl. rozijnen
  16. 2 eetl. krenten
  17. 1 eetl. pijnboompitten
  18. flinke scheut room
  19. flinke scheut rode wijn
  20. flinke scheut witte balsamico
  21. mandarijn
  22. eierpasta
  23. zeezout
  24. extra vierge olijfolie
  25. Bereiding:
  26. Verwarm de oven voor op 100°C. Smeer de koteletten in met mandarijnenolie en laat dit een tijdje intrekken. Verwarm een scheutje olie in de pan (geen antiaanbak) en bak hier de koteletten in. Laat ze niet helemaal gaar worden. Zet ze in de oven en houd ze ongeveer 30 minuten warm. Laat de bouillon inkoken tot 50 ml. Giet een scheutje Grand Marnier bij het braadvocht van de koteletten zodat er een grote vlam ontstaat. Meng de ingekookte bouillon met de braadolie en voeg het salieblad toe. Maak ondertussen de schorseneren schoon onder water en snijd ze in stukken. Zet ze in een pan water op het vuur en laat ze garen. Giet ze af en meng de room, de rode wijn en wat salieblad door de schorseneren. Druk een teentje knoflook fijn met een mes en een beetje zeezout. Snijd een ui fijn. Giet een scheutje olijfolie in pan. Bak hierin de in stukken gesneden champignons, een uitje en het knoflook. Meng hierdoor de rozijnen, krenten en pijnboompitten. Schenk een flinke scheut room, de balsamico, het bouillonmengsel en de rode wijn in de saus. Rasp wat mandarijnenschil van een mandarijn en meng dit ook door de saus. Kook de pasta al dente in water met een beetje zeezout. Giet de pasta af en roer er een scheut extra vierge olijfolie doorheen. Maak midden op het bord een nestje van de pasta. Serveer de koteletten hier kruislings overheen. Giet de saus rondom het bord.
  27. Een hele boterham maar toch een aanrader. Vrij duur in aankoop.
Theoke_1