Gebraden eendenborst met szechuanpeper, honing, Parijse champignons en lente-ui

14 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 eendenborsten met vet
  • 4 el honing
  • 6 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 500 gr Parijse champignons
  • 1/2 bussel lente-ui
  • solo, bakken en braden
  • olijfolie
  • szechuanpeper
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  3. Borstel de champignons zuiver en snij in vier of zes, naargelang de dikte.
  4. Maak de lente-ui zuiver en hak grof.
  5. Snij het vet van de eendenborsten in roostervorm in met een mes en wrijf het vlees langs beide kanten in met zout en fijngeplette szechuanpeper. Bak in zeer weinig solo krokant langs beide kanten en braad met de vetlaag naar boven gedurende 6 tot 8 minuten verder rosé in de oven. Bedruip regelmatig met het bakvocht. Haal uit de oven, lepel er de honing over en laat deze smelten over het vlees. Laat 5 minuten rusten. Schep het merendeel van het vet uit het bakvocht weg. Bak ondertussen de rauwe aardappelblokjes in solo en olijfolie, voeg halverwege de versneden champignons toe. Kruid met pezo en meng er de lente-ui onder. Versnij het vlees en serveer met de groenten en het bakvocht.
Victor S.