Gebakken zeeduivel met witloof, citrusvruchten en Hoegaarden

1046 20 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 600 g zeeduivel in 4 stukken gesneden
  • 20 g Solo Light
  • 20 g Solo Vloeibaar Light
  • 4 stronken witloof
  • 5 g suiker
  • peper en zout
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 theelepel geraspte limoenschil
  • 1 flesje Hoegaarden
  • 1 takje verse tijm
  1. Snij het witloof fijn en bak het 4 minuten op een hoog vuur met Solo Light, suiker, peper en zout tot het witloof begint te karamelliseren.
  2. Voeg de geraspte sinaasappel- en limoenschillen toe.
  3. Bak de zeeduivel op een hoog vuur in Solo Vloeibaar Light, samen met de tijm.
  4. Voor de saus:
  5. Kook de Hoegaarden tot 1.5 dl over blijft. Voeg de Solo Vloeibaar Light toe en mix tot een gladde emulsie.
  6. Schik het witloof op een bord, leg er de zeeduivel op en werk af met de saus.
Solo