Gebakken zalm

9 25 1 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten :
  2. 4 zalmmoten van 150 g
  3. zout
  4. citroensap
  5. bloem
  6. 75 g boter
  7. 1 bekertje yoghurt
  8. 1/2 theelepel Dijonmosterd met witte wijn
  9. 1 eetlepel citroen- of limoensap
  10. 2 eetlepels versgeknipte dille
  11. 1 eetlepel versgeknipte peterselie
  12. 1 theelepel verse tijmblaadjes
  13. snufje peper
  14. snufje cayennepeper
  15. Bereiding:
  16. De zalmmoten dun met zout bestrooien en met wat citroensap bedruppelen.
  17. De moten door bloem halen en afkloppen. In een ruime koekenpan de boter verhitten en de moten hierin aan beide kanten 3 Ć  4 minuten bakken.
  18. Ondertussen de yoghurt mengen met mosterd, citroen- of limoensap, de kruiden en de pepers. De zalmmoten uit de pan nemen en in aluminiumfolie warmhouden.
  19. Twee eetlepels boter bij de yoghurt roeren en dit samen verwarmen, maar niet echt laten koken. De moten op warme borden leggen en de saus erbij scheppen.
Theoke_1