Gebakken zalm met zuurkool

96 35 Gemiddelde moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 250 g zuurkool
  • 1 wortel
  • laurier
  • 4 jeneverbessen
  • 1 dl witte wijn
  • 100 g Solo
  • 100 g spekreepjes
  • 300 g zalmfilet
  • 1 ui
  • tijm
  • 0.5 citroen
  • 6 aardappelen
  1. Gaar de zuurkool met de ajuin, wortel, tijm, laurier, jeneverbessen en witte wijn in een pan onder deksel.
  2. Snijd de zalm in porties en bak in de Solo.
  3. Bereid de saus: Kook wat water, citroensap en peper en zout. Roer de Solo erin.
  4. Stoom de aardappelen en bak de spekreepjes.
  5. Laat de zuurkool wat uitlekken en schik ze op een warm bord.
  6. Leg de zalm er op en giet de saus rondom.
  7. Garneer met de aardappelen en de spekreepjes.
Solo