Gebakken zalm met ham en paddestoelen

1078 30 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 600 g zalmfilet
  • 4 grote aardappelen
  • Solo Vloeibaar
  • 1 fijngehakte rode ui
  • 1 kleine wortel, in fijne schijfjes
  • 1 seldertak, fijngesneden
  • 200 g bospaddestoelen, fijngesneden
  • 50 g fijngesneden ham
  • sap van een halve citroen
  • 1 glas droge witte wijn
  • zout en peper van de molen
  1. Schil de aardappelen en snij ze in fijne schijfjes.
  2. Strijk een bakblik in met Solo Vloeibaar en bedek de bodem met de aardappelschijfjes.
  3. Strooi er wat zout en peper over en zet 25 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C).
  4. Verhit drie eetlepels Solo in een braadpan.
  5. Meng er de ui, de wortel, de paddestoelen, de ham en het citroensap doorheen.
  6. Laat garen tot alle citroensap is verdampt en het mengsel begint te bakken.
  7. Zet het vuur lager en laat zachtjes bakken tot de uisnippers zacht zijn.
  8. Voeg de wijn toe en laat inkoken.
  9. Breng op smaak met peper.
  10. Leg de zalm op een groot stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie.
  11. schuif op een bakplaat en dan in de oven.
  12. Doe dit 10 minuten voor de aardappelen klaar zijn.
  13. Verdeel de vis over vier warme borden en serveer er de aardappelschijfjes rond.
Solo