Gebakken vis op zijn Grieks

2 0 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg witte vis
  • zout en peper
  • 1/2 citroen, sap ervan
  • 4 el olijfolie
  • 3 tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el broodkruim
  1. Wrijf de vis in met zout en citroensap.
  2. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie en lef de vis erin.
  3. Meng de rest van de olie met de tomaten, tomatenpuree, peterselie, knoflook en peper. Bedenk de vis met 3/4 van deze saus.
  4. Meng de rest van de saus met het broodkruim en doe dat erbovenop.
  5. Bak dit ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde over op 220 graden, tot de vis gaar is.
  6. Besprenkel het gerecht met citroensap en dien heet op.
Mystica