Gebakken victoriabaars met zuiderse groentjes & saus , kruidenpuree

1 60 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr victoriabaars
  • 4 st tomaten
  • 1 st courgette
  • 1 st ui
  • 1 teentje look
  • 150 gr Boursin cuisine tomaat en zuidersekruiden
  • 3 dl visbouillon
  • olijfolie
  • bloem
  • balsamico azijn
  • suiker
  • Provencaalse kruiden
  • peper , zout
  • peterselie , bieslook , basilicom
  1. Courgette in schijven van +/- 0,5cm snijden. Tomaten pellen , ontpitten en in kwartjes snijden.
  2. Ui in ringen snijden. Look snipperen
  3. Aardappelpuree bereiden en mengen met olijolie, peper, zout, nootmuskaat en gehakte peterselie, basilicum & bieslook
  4. Courgetteschijven, uiringen en look bakken in olijfolie en kruiden met peper, zout en provencaalsekruiden.
  5. Vis in bloem en kruiden(pezo) wentelen en bakken
  6. Tomatenkwartjes 3 min laten sudderen in olijfolieen suiker tot ze mooi glanzen. Kruiden met peper en zout. Balsamicoazijn erdoor roeren
  7. Visbouillon verwarmen en er de kruidenkaas in oplossen. Eventueel binden
  8. Druk de aardappelpuree aan in een vorm. Stapel er de courgetteschijven,tomatenkwartjes en vis op
  9. Lepel er de saus rond. Vesrier met basilicum
Mieke 100