Gebakken varkensmedaillon met bladspinazie en gefrituurde prei

76 35 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 3 dl Porto saus
  • 4 sneetjes spek
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • Solo Frituurvet vloeibaar
  • 300 g spinazie met room
  • 2 prei
  • 600 g varkenshaasje
  • 300 g aardappelen
  • kervel
  1. Kruid de medaillons met peper en zout en kleur in Solo.
  2. Was de prei en snij deze in fijne julienne.
  3. Frituur de prei aan 160° goudbruin en breng op smaak met zout.
  4. Warm de spinazie en de saus apart op in de microgolfoven.
  5. Droog het spek in de oven op 75°.
  6. Schil de aardappelen en maak met een parisienne-lepel bolletjes.
  7. Bak ze in de hete Solo Frituurvet.
  8. Leg de spinazie met 2 stukjes vlees erop in het midden van het bord.
  9. Leg daarop de prei met het spek en de kervel.
  10. Rondom komt dan de saus en enkele aardappelen.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerecht