Gebakken varkenskoteletje Duke of Berkshire met aardappelpuree en peterselie

1 70 0 5
Aantal personen:
  • 4 varkenskoteletjes Duke of Berkshire
  • 4 bintjes aardappelen
  • 1 scheut melk
  • 2 klontjes boter
  • 1 scheut olijfolie
  • 100 g paneermeel
  • 100 g gehakte peterselie
  • 25 g knoflookpoeder
  • 1 el mosterd van Dijon
  • 12 gekonfijte tomaen
  • 1 aardappel om te frituren
  • olie om te frituren
  • 50 cl bruine fond
  • 1 el graanmosterd
  • 1 el geconcentreerde tomatenpuree
  • peper en zout
  1. Bak de koteletten op hoog vuur in wat boter. Laat kort aankleuren langs de twee kanten. Bak het vlees dan af in de oven gedurende 12 min. op 120°C. Indien de koteletten in één stuk gebleven zijn, bah het vlees dan af in de oven zoals een varkensgebraad.
  2. Zet de aardappelen op in gezouten water, laat ze garen en draai ze door de pase-vite. Meng de puree met wat gekookte melk, olijfolie en wat boter.
  3. Meng de peterselie met het paneermeel en het knoflookpoeder.
  4. Snijd zeer fijne schijfjes van de aardappel en was grondig alvorens te drogen en te frituren in olie.
  5. Haal het vlees uit de oven. Besmeer het met mosterd en dompel het in de chapelure. Laat het onder de grill een korstje krijgen.
  6. Breng de bruine fond met de tomatenpuree aan de kook; Haal van het vuur en meng met de graanmosterd.
  7. Dresseer het vlees op het bord. Werk af met de aardappelpuree, de chips van aardappel met gekonfijte tomaten en de saus.
stey