Gebakken varkenshaasje met gewokte groentjes

2904 37 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 600 g varkenshaasje
  • 1 dl bruine fond
  • 6 eetlepels Porto
  • 300 g vastkokende aardappels
  • 1 pak groene asperges
  • 150 g bloemkoolroosjes
  • 250 g jonge spinazie, gewassen
  • 1 pakje jonge uitjes
  • 1 prei
  • Solo light vloeibaar
  1. Warm de oven voor op 160°
  2. Kook de bloemkool roosjes gedurende 1 minuut in kokend water en laat ze dan in koud water schrikken.
  3. Verwijder het onderste deel van de asperges.
  4. Schil de aardappelen en snij ze in fijne blokjes. Kook ze beetgaar in gezouten water.
  5. Kruid het vlees en braad het mooi bruin aan in hete Solo.
  6. Gaar het daarna rosé verder in de oven gedurende een 8 tal minuten
  7. Blus de pan van het vlees met de bruine fond en de Porto en laat inkoken tot een gebonden gladde saus.
  8. Snij de groene asperges, de jonge uitjes en de prei in kleine stukken.
  9. Wok al de groenten samen met de aardappelen.
  10. Serveer het vlees op de groentjes en lepel de saus erover.
Solo