Gebakken tongfilet

496 17 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 1 dl magere melk
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 500 g tongfilet óf scholfilet
  • 30 g bloem
  • bieslook
  • 4 plakjes citroen
  • 600 g gekookte aardappelen
  • 600 g gekookte broccoli
  1. Spoel de tongfilet af met koud water en dep ze vervolgens droog met keukenpapier.
  2. Haal de vis eerst door de melk en daarna door de bloem.
  3. Verwarm Solo in een pan totdat de grote belletjes verdwenen zijn.
  4. Bak hierin de vis aan beide kanten in circa 8 minuten bruin.
  5. Keer de vis daarna één keer.
  6. Roer intussen voor een vinaigrettesausje los met een beetje witte wijn en wat fijngeknipte bieslook.
  7. Leg de gebakken vis op een voorverwarmde schaal en giet het sausje erover.
  8. Garneer met de schijfjes citroen en wat fijngeknipte bieslook.
  9. Serveer bij de gebakken tongfilet gekookte aardappelen en broccoli.
Solo