Gebakken staartvis met gekonfijte prei

41 30 3 5
Aantal personen:
  • 800 Gr staartvis (vis naar keuze)
  • 1 Kg aardappelen
  • 4 stronken prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje vers bieslook
  • 125 ml room
  • 1 dl olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • 1/2 koffielp rozemarijn
  • peper & zout
  1. Voorbereiding :
  2. Snipper de bieslook fijn en hou enkele sprieten apart voor de afwerking.
  3. Verwijder het groen van de prei snij het wit in 3 stukken van +- 5 cm.
  4. Spoel de prei goed af onder stomend water.
  5. Leg de preistukken in een kookpan en overgiet met olijfolie tot de prei voor 1/3 onderstaat.
  6. Voeg het laurierblad, de rozemarijn en het teentje knoflook toe en gedurende 25 min bakken zonder deksel.
  7. Draai de stukken prei regelmatig om.
  8. Kook ondertussen de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende 20min.
  9. Giet af en laat even drogen op het vuur.
  10. Roer en de room en het fijngesnipperde bieslook onder de aardappelen en pureer.
  11. Breng op smaak met peper & zout.
  12. Bak de stukken vis gaar in 1 a 2 eetl. olijfolie (gebruik de olijfolie waarin u de prei bakte) gedurende +- 8 min. langs elke zijde (naargelang de dikte) en kruid naar smaak met peper & zout.
  13. Afwerking : Verdeel de bieslookpuree over de borden .
  14. Leg 3 stukken prei per bord op de puree.
  15. Leg een stuk vis op de prei en lepel er 1 eetl. olijfolie over (gebruik ook hiervoor de olijfolie waarin u de prei bakte).
  16. Garneer met een sprietje bieslook.
  17. Heerlijk!!!
Di-Ni-Sa