gebakken st-jacobsnootjes met schorseren

17 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 stuk st-jacobsnoot
  • 3 stuk schorseneren
  • 1 stuk citroen
  • 5 gr oude mimolettekaas reraspt
  • 2 el olijfolie
  • 20 gr boter
  • 1 snuifje peper en zout
  • 1 stuk nootmuskaat
  • 1 stuk verse kastanje geraspt
  • 1 stuk butternootpompoen geschild, ontpit en in stukken
  • 1/4 stuk ui, fijngesnipperd
  • 1 klontje boter
  • 1 potje gevogeltefond
  • 1 scheutje room
  • 1 naar smaak parmezaan geraspt
  1. schil de schorseneren en snijd ze in staafjes van ongeveer 8cm. Kook ze beetgaar in water met een beetje citroensap. Laat ze afkoelen in koud water en dep ze dan droog. Bak ze in boter tot ze lichtjes gekleurd zijn zijn en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Voeg er de mimolettekaas en en room aan aan toe en laat kort inkoken. Doe er als de room schift een beetje koud water bij. kruid de sintjakobsnootjes met peper en zout en bak ze kort goudbruin in hete olijfolie. Stoof voor de butternutcréme, de ui aan in een klontje boter, doe er de stukkenpompoen bij en laat meebakken. Zet onder met de fond, kook gaar en mix tot een créme. Werk af met een scheutje room en parmezaan.
  3. Schik de schorseneren op het bord, leg er de st-jacobsnootjes op. Werk af met wa geraspte kastanje en een lepelje butternutcréme
shermanator