Gebakken slibtong met kruidensaus

6 25 5 5
Aantal personen:
  • 1 ei
  • 1 zoetzure augurk
  • 1 el 1 kappertjes
  • 4 el 4 mayonaise
  • 4 el 4 halfvolle yoghurt
  • 4 el 4 fijngehakte platte peterselie
  • 750 g krieltjes
  • 600 g gekookte bieten
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el 1 kruidenazijn
  • mespunt suiker
  • 4 slibtongen
  • 3 el 3 tarwebloem
  • 3 el Becel Bakken en Braden vloeibaar light
  1. Kook het ei in 8 minuten hard, laat het schrikken onder koud stromend water, pel het en hak het fijn. Hak de augurk en de kappertjes fijn en meng met het ei, de mayonaise, de yoghurt, 2 el peterselie en peper en zout naar smaak.
  2. Kook de krieltjes in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Ontvel intussen de bietjes, schaaf ze in plakjes. Maak de lente-ui schoon en snijd ze in fijne ringetjes, Schep de lente-ui met de azijn, suiker en peper en zout naar smaak door de bieten.
  3. Dep de vis droog, kruid ze met peper naar smaak en wentel ze door de bloem. Bak ze in de vloeibare margarine aan beide kanten bruin en gaar. Serveer met het sausje, de bietensalade en de gekookte kriel. Garneer met 2 el peterselie.
Becel