Gebakken sint-jakobsschelpen op een bedje van ratatouille

122 30 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 12 dagverse sint-jakobsschelpen met het oranje koraal
  • zout
  • 50 g Solo
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 tomaten
  • 0.5 courgette
  • 1 koffielepel dragon
  • 4 takjes basilicum
  • zwarte peper
  1. Schrob de schelpen goed schoon want die worden nadien gebruikt bij het serveren.
  2. Ontvel de tomaten, ontdoe ze van het zaad en snij het vlees in reepjes.
  3. Snij de courgette in blokjes en kook ze 5 minuten.
  4. Smelt de helft van de Solo in een pan en voeg de tomaten, de blokjes courgette en de dragon toe.
  5. Laat 10 minuten smoren.
  6. Voeg de balsamicoazijn toe en wat zout en zwarte peper naar smaak.
  7. Scheur de basilicum in sliertjes en roer door de ratatouille.
  8. Haal van het vuur en houd warm.
  9. Verhit de andere helft van de Solo in een koekenpan, laat goed heet worden en bak de sint-jakobsnoten gedurende 2 minuten.
  10. Bestrooi met peper en zout.
  11. Leg op elk bord een schelp. Schep er wat ratatouille in en leg het schelpdiervlees erop. Lekker met verse pasta.
Solo