Gebakken sint-jakobsnoten in een emulsie van bloemkool

1010 45 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 sjalot
  • 1/2 bloemkool
  • 1 bokaal gevogeltefond
  • 1 rode biet
  • 1/4 bussel bieslook
  • 4 sneetjes brood
  • 16 verse sint-jakobsnoten
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 el olijfolie
  • zout
  • peper
  1. Emulsie van bloemkool
  2. Pel en snij de sjalot. Bak ze eventjes in een beetje Solo Vloeibaar in een steelpan. Voeg er ½ bloemkool in grote roosjes en de gehakte tijm aan toe en laat 10 minuten smelten tot je een compote verkrijgt.
  3. Voeg er de gevogeltefond aan toe en bedek alles met water. Kook ongeveer 20 minuten, mix met een staafmixer of keukenrobot en kruid af.
  4. Vinaigrette van rode biet
  5. Kook de biet ongeveer 1 uur. Snij ze in kleine dobbelsteentjes en voeg er de olijfolie, de gehakte bieslook en de peper en het zout aan toe.
  6. Snij het brood heel fi jn, zoals op de foto, en gril het even in de oven.
  7. Bak de sint-jakobsnoten met een eetlepel Solo Vloeibaar zeer kort aan elke kant om ze te kleuren.
  8. Leg de gebakken sint-jakobsnoten op de emulsie van bloemkool en schenk er nog een streepje vinaigrette rond. Werk af met het brood.
Solo