gebakken schol met tropische fruitsalsa

6 30 0 5
Aantal personen:
  1. Gebakken schol met tropisch fruitsalsa
  2. Snijd de scholfilets in de lengte door en wrijf ze in met zout, peper en 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat ze zo 5 minuten liggen. Snijd het tropische fruit in heel kleine stukjes en meng het in een schaaltje met 2 eetlepels sinaasappelsap en versgemalen peper. Schep het bosuitje en het basilicum erdoor. Wentel de scholfilets door de bloem, schud de overtollige
  3. bloem er weer af. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de scholfilets in 3-4 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de scholfilets op 4 warme borden en schep de fruitsalsa ernaast. Lekker met gele rijst en peultjes.
  4. Ingrediënten
  5. 6 scholfilets
  6. (ongeveer 500 g)
  7. sap van een halve
  8. sinaasappel
  9. 1 bakje tropisch fruit
  10. (250 g)
  11. 1 bosuitje, in dunne
  12. ringetjes
  13. 1 eetlepel verse basilicum,
  14. fijngehakt
  15. 50 g bloem
  16. 3-4 eetlepels olie
asjo