Gebakken schol met citroen, peterselie, penne en broccoli

72 20 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 350 g penne (pasta)
  • bouillonpoeder
  • 600 g broccoli
  • 1 citroen
  • 6 zoetzure augurkjes
  • 8 takjes verse peterselie
  • 4 scholfilets
  • 1 el (volkoren)bloem
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • (vers)gemalen zwarte peper
  1. Kook de pasta in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg bouillonpoeder in plaats van zout toe om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
  2. Was de broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel fijn. Kook de broccoli 8 minuten in kokend water met een mespuntje bouillonpoeder. Giet af.
  3. Boen in de tussentijd de citroen schoon onder stromend water en rasp de schil. Halveer de citroen en pers deze uit.
  4. Hak de augurkjes en peterselie fijn. Meng de bloem met 1 eetlepel bouillonpoeder en de citroenrasp. Bestrooi de scholfilets aan beide kanten met het mengsel.
  5. Laat een grote pan (of 2 kleinere) op hoog vuur heet worden. Giet 3 eetlepels vloeibare margarine in de pan en plaats de filets naast elkaar in de pan. Bak ze 2 minuten aan elke kant. Voeg de augurkjes toe en bak nog 1 minuut. Voeg de peterselie toe en een beetje citroensap naar smaak.
  6. Meng de broccoli met de resterende eetlepel vloeibare margarine. Breng op smaak met zwarte peper.
  7. Leg een visfilet op de vier voorverwarmde borden en schep de citroen-, peterselie- en augurkgarnituur apart erbij. Meng de rest van de garnituur uit de pan met de uitgelekte pasta. Voeg naar smaak citroensap en peper toe.
  8. Verdeel de pasta en de broccoli over de borden.
Solo