Gebakken scampi's met witloof en biersausje

25 30 3 5
Aantal personen:
  • 20 scampi's
  • 100 gram spekreepjes
  • 3 stronken witloof
  • 1 sjalot
  • 1,5 dl room
  • 1,5 dl pilsbier
  • 1/2 bosje peterselie
  • peper en zout
  • 1 theelepeltje Maggi visfond
  1. Pel de scampi's en ontdoe ze van het zwatre darmkanaal, snipper het witloof en het sjalotje. Smelt wat boter in een pan, stoof het sjalotje glazig, doe het witloof er bij en laat een 15 tal minuten stoven. bak de spekblokjes knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier meng met het witloof.Bak de scampi's in een beetje het olie gedurende een paar minuten aan elke kant, zet opzij maar hou ze warm onder folie. blus de scampipan met het bier, maak de bakresten goed los, laat wat inkoken, doe de room erbij, laat nogmaals wat inkoken strooi de visfond erbij, kruid met peper en zout naar smaak..
  2. Leg in het midden van verwarmde borden het witloof, drappeer er de scampi's rond, verdeel de saus, over de borden, strooi en de gehakte peterselie over.
  3. Geef er knapperig stokbrood bij.
Monique_14