Gebakken scampi's met een gratin van courgettes

1146 60 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 20 scampi's
  • 50 g Solo
  • 2 klontjes suiker
  • 5 ml sherryazijn
  • 500 ml light room
  • 20 g bieslook
  • 1 kg aardappelen
  • 2 courgettes
  • 200 g blauwe kaas
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 190°C
  2. Voor de gratin: snijd de geschilde aardappelen en de courgettes in dunne schijfjes en verdeel ze in een ovenschaal. Breng 250 ml light room aan de kook. Laat hierin de kaas smelten en voeg nootmuskaat, knoflook, peper en zout toe.
  3. Giet de kaassaus over de aardappels en de courgette en zet de gratin gedurende 50 minuten in de oven.
  4. Pel de scampi's en bak ze gaar in de Solo. Schep ze uit de pan en doe er dan de suiker in en laat lichtjes karameliseren. Blus de suiker met de sherryazijn en laat even koken. Voeg 250 ml light room toe en laat even inkoken.
  5. Meng de scampi's met de saus en werk af met fijngehakte bieslook, peper en zout.
  6. Serveer de scampi’s samen met de courgette-aardappelgratin.
Solo