Gebakken sardienen met gemarineerde groenten

208 45 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • zout
  • suiker
  • 4 wortelen
  • 2 takken witte selder
  • 2 eetlepels azijn
  • bloem
  • 4 eetlepels Solo
  • 12 sardines
  • peper
  • 1 komkommer
  • 1 teentje look
  • Bertolli extra vergine
  • 2 paprika’s (1 rode en 1 groene)
  1. Leg de rode paprika in de op 180° C voorverwarmde oven en draai regelmatig om totdat de hele schil zwart ziet.
  2. Doe hem in een kom en dek af om af te koelen. Je zal nu de paprika zonder problemen kunnen pellen.
  3. Verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in stukken.
  4. Pers er de look bij en breng verder op smaak met peper en zout.
  5. Snij de sardienen open, ledig ze en verwijder de graten.
  6. Besprenkel ze met citroensap, peper en zout en een beetje suiker.
  7. Laat ze koel marineren.
  8. Snij de wortelen, de selder, de ontpitte komkommer en de groene paprika in julienne.
  9. Meng ze, besprenkel ze met citroensap en werk af met een beetje olijfolie, azijn en peper en zout.
  10. Haal de sardienen door de bloem en bak ze in de Solo goudgeel aan beide kanten.
  11. Meng ze met de groetenjuliienne en de rode paprika's en dien op.
Solo