gebakken rijst

6 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 zakjes basmati rijst
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 eetlepels worcestershire saus
  • 1 eetlepel boter
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • zout
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 stok prei
  • 1 grote wortel
  • 4 eieren
  1. -Doe kippenbouillon, worcestershire saus, boter, zout, en teentjes knoflook in water en kook hierin de rijst.
  2. -Snij de groenten in stukjes.
  3. -Verhit een beetje olie in de wok en laat de groenten ,onder voortdurend roeren, bakken tot ze licht krokant zijn.
  4. -Neem de groenten uit de pan en zet opzij.
  5. -Doe een beetje olie in de pan en roerbak de eieren erin.
  6. -Doe de eieren bij de groenten.
  7. -Giet de resterende olie in de pan, voeg de rijst, groenten en eieren toe.
  8. -Roeren tot de mix terug opgewarmd is.
ilsel3