Gebakken reefilet met mousse van zoete aardappelen, jus met zoethout en witlof

220 90 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1.5 dl porto
  • 2 eetlepels zoethout poeder
  • 500 g geschilde zoete aardappelen
  • melk
  • 4 eetlepels Solo
  • 4 miniwitlofstronkjes
  • peper en zout
  • 800 g reebokfilet
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 2.5 dl wildbouillon
  1. Kook de porto met het zoethout op, laat een halfuurtje trekken en laat afkoelen.
  2. Kook de zoete aardappelen gaar in gezouten water. Maak er een gladde puree van met melk en boter, en controleer of het goed gekruid is.
  3. Halveer de witlofstronkjes en verwijder de kern.
  4. Bak het witlof op een matig vuur in een eetlepel Solo. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Snij de filet in 12 gelijke delen en sla de biefstukjes licht plat.
  6. Verhit de olie en wat Solo in een pan, bak de reebokfilet op een hoog vuur aan, kruid met zout en peper.
  7. Haal het vlees uit de pan, voeg de porto en de wildbouillon toe, laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
  8. Zeef en breng op smaak met zout en peper.
Solo