Gebakken poon met paddenstoelen en tomatensaus

1 35 0 5
Aantal personen:
  • 8 filets rode poon
  • 6 tomaten
  • 1 takje marjolein
  • 1 sjalot
  • 1 mespunt griessuiker
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el bloem
  • 200 g paddenstoelen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 el fijngehakte bieslook
  1. Trek de kleine graatjes eruit.
  2. Schil tomaten, ontpit en hak in blokjes.
  3. Laat een pannetje warm worden met een scheutje olijfolie. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe. Laat 7 minuten zacht fruiten zonder kleuren.
  4. Voeg tomaten, snuifje suiker en marjolein toe. Laat een kwartier tot 20 min. koken zonder deksel tot gebonden tomatensaus.
  5. Snijd knoflook in dunne schijfjes. Laat 3 à 4 min.bakken in pan met antikleeflaag in wat olijfolie. Laat de look niet kleuren, roer dus. Schep look uit de pan.
  6. Zet dezelfde pan op het vuur en voeg olijfolie toe. Draai de poon in wat bloem en bak in de geurige olie. Bak langs elke kant een minuut of twee, drie. Wanneer gaar, uit de pan en warm houden in lauwe oven.
  7. Giet een nieuwe geut olijfolie in de pan. Bak hierin de paddenstoelen in schijfjes. Deze zijn na ca 3 min. gaar.
  8. Giet de tomatensaus in de pan bij de champignons
  9. Laat vlug even aan de kook komen.
  10. Giet saus over visfilets
  11. Werk af met fijngehakte bieslook en gebakken schijfjes knoflook
stey