Gebakken pollakfilets met tomatensalade

8 45 2 5
Aantal personen:
  1. Tip :
  2. Filets kan men onmiddellijk in boter bakken. Dikke stukken vis kan je best aankleuren aan beide kanten en vervolgens verder garen in een warme oven.
  3. Benodigdheden :
  4. 600 g pollakfilets
  5. 4 eetlepels bloem
  6. 50 g boter
  7. peper en zout
  8. garnituur:
  9. salade van in partjes gesneden tomaat gemend met rucola sla
  10. Bereidingswijze :
  11. 1.Verwijder eventuele graten met een pincet. Spoel de filets onder koud water en dep goed droog, kruid met peper en weinig grof zeezout.
  12. Snijd de filets in gelijke porties, wentel de filets in de bloem en klop de overtollige bloem af.
  13. Smelt de boter in de pan op een hoog vuur, zet het vuur zachter als de boter bruist.
  14. Leg de filets op de velkant in de bruisende boter en bak goudbruin. Draai de filets om na 2 minuten, voeg indien nodig nog wat boter toe en laat nog 2 minuten goudbruin kleuren.
  15. Schik de filets op het bord en serveer met tomatensalade en rucola sla
  16. Garnituurtip:
  17. Een gemengde sla of witlofsalade, natuuraardappelen, gestoomde wortelen, gesmoorde witte kool, ...
  18. Alternatieve vissen:
  19. kabeljauw, zalm, staartvis, tarbot, griet, paling, tonijn, heilbot, zeebaars, haring, koolvis, hondshaai, zeewolf, schelvis, wijting, leng, zalmforel, zeebrasem, sardien, zeebarbeel, sprot, makreel, meerval, tilapia, snoekbaars, Groenlandse heilbot, ansjovis, steenbolk, heek, nijlbaars, pangasius
Theoke_1