Gebakken parelhoenfilet met een sausje van Palm en honing

50 45 2 5
Aantal personen:
  • 800 gr parelhoenfilets
  • olijfolie of boter
  • 1 sinaasappel
  • 1 stronkje brocoli
  • 4 stronkjes witloof
  • 4 wortelen
  • 1 flesje palm
  • 1 à 2 el vloeibare honing
  • 2 dl bruine fond
  • 1 dl room
  • 1 sjalot
  1. Stoof het witloof, kook de groenten beetgaar en zet ze even opzij.
  2. Was de sinaasappel grondig, schil de oranje buitenschil van één helft heel dun en snij deze schijfjes in flinterdunne strookjes. Schil de sinaasappel verder en verdeel ze in partjes of stukjes naar wens.
  3. Bak de parelhoenfilets aan in een pan, kruid met peper en zout, en laat een achttal min verder garen sudderen in een oven op 180°C.
  4. Voor de saus stooft u een sjalotje aan in wat boter en voegt u er de fijngesnipperde sinaasschil aan toe. Laat even zweten en blus met een geut palm. Voeg de honing en de bruine fonds toe en laat wat inkoken. Werk af met room, peper en zout en desnoods wat bindmiddel.
  5. Haal de filets uit de oven, warm de groenten op en schik ze keurig op borden
  6. Besprenkel ze met de saus en werk af met de stukjes sinaasappel. Smaakt heerlijk met puree of gekookte aardappeltjes
doreen_1