Gebakken noordzeekreeft op linzensalade met curry

60 35 0 5
Aantal personen:
  • 2 kleine kreeften 500 g /stuk
  • 4 eetlepels rode linzen
  • 1 stukje wortel, fijngesneden
  • 1 stuk prei, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 1,5 dl light room
  • 1 koffielepel currypasta
  • 1.5 dl Bertolli extra vergine
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • koriandertakjes
  1. Zet een flinke pot water op en laat de kreeften zo'n 4 minuten koken.
  2. Haal de kreeften uit het kookvocht en laat ze afkoelen.
  3. Kleur de linzen samen met de fijngesneden groenten en de knoflook in een lepel olie. Voeg water, peper, zout en een kruidentuiltje toe en laat op een zacht vuur garen.
  4. Opgelet: rode linzen zijn veel sneller klaar dan groene.
  5. Kook de gevogeltebouillon in, voeg de light room en de currypasta toe en laat opnieuw kort koken.
  6. Controleer of dit goed gekruid is. Shake de saus in een blender.
  7. Snij de kreeften open en breek de scharen.
  8. Verhit de olijfolie in een ruime bakpan, bak de kreeften op een hoog vuur en kruid met zout, peper en paprikapoeder.
  9. Leg de kreeften op verwarmde borden, serveer er de linzen langs en giet er deels saus over. Garneer met een takje koriander.
Solo