Gebakken kipfilet met wortelen

1 35 0 5
Aantal personen:
  • 4 kippenborstfilets
  • 750 g wortelen
  • 1 rode paprika
  • 800 g aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 4 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet water)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • peper en zout
  1. Ontdooitijd + 10 min.
  2. - Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep
  3. droog. Snij in 4 gelijke stukken.
  4. - Snij de wortelen in blokjes van 1 cm.
  5. - Verwijder de witte zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika en snij in blokjes van 1 cm.
  6. - Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
  7. - Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  8. Bereiding
  9. (25 min.)
  10. 1 Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  11. 2 Verhit ondertussen de olijfolie in een hoge braadpan en bak de kipfilets aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  12. 3 Voeg de sjalot en het knoflook toe en laat 1 min. meebakken.
  13. 4 Roer er de wortelen en de paprika onder en voeg de kippenbouillon toe. Laat ± 20 min. verder garen. Kruid met het kerriepoeder en peper en zout.
  14. Afwerking
  15. Serveer de kip en de groenten met de gekookte aardappelen.
NelekeP