Gebakken kip met asperges, amandelen en peterselie aardappeltjes

8 30 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 kg krielaardappelen, geschrapt
  • 1 kg groene asperges
  • 250 g kipfilet
  • 8 takjes platte peterselie
  • 6 bosuien
  • 60 g Becel Bakken & Braden
  • 1 mespunt versgemalen peper
  • 1 el 1 geschaafde amandelen
  1. Kook de krieltjes in een laagje water in ca. 15 minuten gaar. Giet ze af.
  2. Schil de witte asperges en snijd het onderste stugge stukje (ca. 3 cm) van de witte en de groene asperges af.
  3. Kook de asperges in ruim water in 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar en giet ze voorzichtig af.
  4. Snijd de kip in 4 plakken. Pluk de blaadjes peterselie van de steeltjes en hak ze fijn. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  5. Verhit 15 g Becel in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kip in ca. 2 minuten per kant bruin en gaar. Breng op smaak met gemalen peper.
  6. Verhit 30 g Becel in een kleine koekenpan en bak het amandelschaafsel 1 minuut. Voeg de bosui en een beetje gemalen peper toe en bak nog 30 seconden.
  7. Voeg 15 g Becel en de peterselie aan de aardappeltjes toe en verwarm op een laag vuur. Schud de pan goed om. Verdeel de asperges, de kip en de aardappeltjes over 4 borden en schep het amandel-bosuimengsel op de asperges.
Becel
Meer inspiratie

GroenteHoofdgerecht