Gebakken kalfsfilet met kruidenkorst

442 40 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 600 g kalfsfilet
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 eetlepel peterselie
  • 2.5 dl kalfsjus
  • Kroketten
  • 1 dl Porto
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels broodkruim
  • 100 g gerookte ham
  1. Verwarmde oven voor op 190°.
  2. Snij de ham in stukjes. Rooster de pijnboompitten en hak ze fijn. Meng de pijnboompitten, de ham, de peterselie en het broodkruim met 1 eetlepel Solo.
  3. Verwarm wat Solo in een braadpan. Schroei het vlees dicht in de braadpan.
  4. Bedek het vlees met het kruidenmengsel en plaats dit in een ovenschotel. Laat het vlees zachtjes gaar worden in de oven.
  5. Hoe lang dit duurt, hangt af van de dikte van het vlees.
  6. Blus de braadpan met de kalfsjus en de Porto en laat dit inkoken tot een licht gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Frituur de kroketten.
  8. Schik het vlees op een bord , leg er een paar kroketjes bij en overgiet het vlees met de saus.
  9. Werk af met een takje peterselie.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerecht