gebakken kabeljauw met warme gember-limoendressing

3 0 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr kabeljauwfilet
  • 1 el bloem
  • 1 dikke ui
  • 1 tl roze peperkorrels
  • ca 3 cm verse gember
  • 1 teen knofl;ook
  • 1 limoen
  • 3 el olie
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 1 el gembersiroop
  1. Bestrooi de vis met zout en peper en wentel door de bloem. Pel en halveer de ui, snijd de helften in de lengte in reepjes. Kneus de pepertjes met de bolle kant van een eetlepel. Schil de gember en snijd hem in kleine stukjes. Pers de limoen uit. Verhit 2 el olie en bak de vis in ca. 8 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen in een andere pan de rest van de olie en fruit de ui ca. 2 minuten. Pel de knoflook en pers erboven uit. Roer de suiker erdoor en laat deze smelten. Voeg pepertjes, gember, limoensap en gembersiroop toe en laat de dressing ca. 1 minuut zachtjes koken. Schep de warme dressing over de kabeljauw. Lekker met rijst en broccoli.
Love to Cook