GEBAKKEN KABELJAUW MET TOMATENSAUS

2 35 0 5
Aantal personen:
  • 1 LIMOEN
  • 4 EL SOLO
  • GEDROOGDE CHILIPEPER
  • PEPER EN ZOUT
  • 2 EL VERSE KORIANDER FIJNGEHAKT
  • 4 RIJPE TOMATEN
  • 4 STUKKEN KABELJAUW
  • 50 GR BLOEM
  1. Was de limoen grondig en rasp de groene schil eraf, pers de limoen uit
  2. ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes
  3. schep in een schaaltje de tomaatstukjes, de geraspte limoenschil, 1 eetlepel limoensap, en koriander door elkaar
  4. maal er wat chilipeper boven en voeg zout en peper naar smaak toe
  5. laat de saus minstens een kwartier staan
  6. wrijf de stukken kabeljauw in met limoensap, zout en peper en wentel ze door de bloem
  7. verwarm de solo in een pan en leg de stukken kabeljauw erin
  8. bak de vis in 8 tot 10 minuten mooi bruin en net gaar
NelekeP