Gebakken kabeljauw met tomatensaus

1193 25 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels Solo
  • chilipoeder
  • zout
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 4 tomaten
  • 8 zwarte olijven zonder pit (in stukjes)
  • 600 g kabeljauw
  • 50 g bloem
  • peper
  1. Was de limoen grondig en rasp de groene schil eraf.
  2. Pers de limoen uit.
  3. Pel en ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. Schep in een schaaltje de tomaatstukjes, de geraspte limoenschil, 1 eetlepel limoensap, de olijven en koriander door elkaar.
  5. Maal er wat chilipeper boven en voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Laat de saus minstens een kwartier staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
  7. Wrijf de stukken kabeljauw in met limoensap, zout en peper en wentel ze door de bloem.
  8. Verwarm de Solo in een pan en leg de stukken kabeljauw erin. Bak de vis in 8-10 minuten mooi bruin en net gaar.
Solo