Gebakken kabeljauw met een mousseline van notenolie

309 25 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 500 g aardappelen, geschild
  • melk
  • room
  • 2 eetlepels Bertolli extra vergine
  • 100 g Solo
  • 4 eetlepels notenolie(of hazelnoot)
  • 100 g hazelnoten, gehakt
  • grof zout en peper
  • 2 eierdooiers
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 eetlepels water
  • bosje verse salie
  1. Verwijder de laatste graten van de kabeljauw, spoel de vis en dep zorgvuldig droog.
  2. Kook de aardappelen in gezouten water.
  3. Pureer en maak aan met wat melk en room.
  4. Bak intussen de kabeljauw kort rondom aan op een hoog vuur in een mengsel van olijfolie en Solo.
  5. Haal de vis uit de pan en leg de stukken in een ovenschaal met de velkant naar boven.
  6. Strooi de noten over de vis.
  7. Kruid met zout en peper.
  8. Zet alles onder de grill tot de noten licht geroosterd zijn en de vis gaar is.
  9. Maak de saus door ondertussen de dooiers op te kloppen met het limoensap en 2 eetlepels water.
  10. Roer er de resterende Solo en de notenolie onder.
  11. Breng op smaak met zout en peper.
  12. Snij de salie in fijne reepjes en meng onder de puree.
  13. Leg een stuk kabeljauw op een bord, lepel er de saus langs en serveer met de puree.
Solo