Gebakken kabeljauw met citroen risotto en gremolata

6 45 5 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml bouillon
  • 300 gram risottorijst
  • 1 citroen
  • 2 el parmezaanse kaas
  • Peper
  • Zout
  • Solo
  • 15 gram Peterselie
  • 1 citroen
  • 50 ml olijfolie
  • 1 teentje look
  • zout
  • 4 stukjes kabeljauw/skrei met vel
  • 1 Klontje Solo
  • 1 el Solo vloeibaar
  1. Begin met de gremolata. Hak de peterselie heel fijn. Pel de look en hak fijn. Meng de peterselie met de fijngehakte look, de zeste van 1 citroen, 1el citroensap, olijfolie en een snuitje zout. Meng goed en zet even opzij.
  2. Begin dan met de risotto. Pel de ui en hak fijn. Verhit een stoofpot met een klontje Solo. Stoof hierin de ui mooi glazig (laat niet bruin worden). Doe hierbij de rijst, roer heel kort en laat 1min meebakken. Giet de wijn bij de rijst, roer niet en laat 1min inkoken. Voeg dan de bouillon toe en breng zachtjes aan de kook. Als dit eenmaal kookt, zet het deksel op de pot en zet het vuur laag. Laat de rijst 15min garen. Roer tijdens het garen niet meer door de rijst.
  3. Ondertussen kan je de kabeljauw bakken. Verwarm alvast de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met Solo vloeibaar. Verhit een pan met een klontje Solo. Kruid de kabeljauw met peper en zout en bak de vis op de velkant 2 a 3min mooi goudbruin. Leg de vis dan met de velkant naar boven in de ovenschaal en bak ongeveer 6 a 8min in de oven (afhankelijk van de grootte van het stuk)
  4. Ondertussen is de risotto klaar, haal de stoofpot van het vuur. Breng de risotto op smaak met de zeste van 1 citroen, het sap van een halve citroen,
  5. Parmezaanse kaas, peper en zout.
  6. Schep 2 a 3el risotto op een bord, leg hierop een stukje kabeljauw en werk af met een beetje gremolata. Je kan hier nog wat gestoomde broccoli of boontjes bij serveren. Smakelijk!
Elien's Cuisine