Gebakken kabeljauw met aardappelpuree en erwtjes

6 70 5 5
Aantal personen:
  • 4 stukken kabeljauw met vel van elk 200 g
  • 1 kg aardappelen
  • 400 g diepvrieserwtjes
  • 1 dl witte wijn
  • peper
  • zout
  • boter
  • een handvol gesnipperde munt
  • olijfolie
  1. Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af, prak ze fijn en vermeng ze met boter, zout en peper naar smaak. Blancheer de erwtjes 5 min in gezouten water, giet ze af en prak ze grof met een vork. Meng ze met 30 g boter, de gesnipperde munt en zout en peper naar smaak. Bak de vis 6 min op de velkant in 1 el boter en 1 el olijfolie op matig vuur. Laat nog 10 min verder garen in een voorverwarmde oven op 180°C. Verdeel de aardappelpuree over de borden, schik er de erwtjes op en werk af met de kabeljauw. Deglaceer de bakpan met 1 dl wijn. Breng aan de kook, roer er nog wat gesnipperde munt door en bind de saus met een klontje boter.
bolleke1970