gebakken ijs

2 10 0 5
Aantal personen:
  • 1 l ijs naar keuze
  • 4-6 st ronde koekjes
  • 2-3 eieren
  • 60-90 gr suiker
  • fruit
  • jam naar keuze
  1. Zet het ijs zo'n 10 minuten buiten de vriezer.
  2. . Bestrijk de koekjes vlak van tevoren met wat jam.
  3. - Splits de eieren en schenk de eiwitten in een schone mengkom. Bewaar de eidooiers.
  4. - Verwarm de oven voor op 225 graden.
  5. - Klop de eiwitten met de mixer tot de pieken nog net omvallen. Voeg dan, lepel voor lepel, al kloppend de tafelsuiker (30 gram suiker per eiwit) toe en 1 eetlepel eidooier. Klop het eiwit verder tot het taai en glanzend is.
  6. - Leg de koekjes op de bakplaat.
  7. -plaats een bolletje ijs op de koekjes
  8. Schep op en rond elk ijsje een flinke laag eiwitschuim: het ijs moet helemaal bedekt zijn.
  9. - Schuif de bakplaat hierna iets onder het midden in de oven en laat het schuim in 4-5 minuten lichtbruin kleuren.
  10. - Neem de gebakken ijsjes met een bakspaan direct van de bakplaat en leg ze op borden. Serveer meteen
  11. je kan eventueel ook nog een smaak bv speculooskruiden op het eiwit na het bakken doen voor extra smaak
erika1983