Gebakken hertenfilet met coulis van rode biet, boekweitpannenkoekjes en kastanje

327 220 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 800 g hertenfilet
  • 300 g rode biet
  • 12 kastanjes
  • 4 broccoliroosjes
  • 2 jonge raapjes
  • 8 jonge worteltjes
  • 100 g groene boontjes
  • 100 g sluimererwten
  • 500 g boekweitmeel
  • 100 g tarwemeel
  • 3 eieren
  • 0.5 liter volle melk
  • balsamicoazijn
  • Solo Vloeibaar
  • grof zout
  • peper van de molen
  1. Zet de gewassen bieten onder water. Voeg zout toe en breng op een hoog vuur aan de kook.
  2. Verminder het vuur wanneer het water kookt en laat gedurende 3 uur verder garen.
  3. Koel af onder stromend water. Schil ze en snij ze in kleine stukjes.
  4. Meng boekweitmeel en tarwemeel in een grote kom. Maak een kuiltje en voeg de eieren toe. Meng alles met een klopper.
  5. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer alles om tot een gladde massa. Voeg op het einde een mespuntje zout en een straaltje Solo Vloeibaar toe.
  6. Laat het beslag 1 uur in de koelkast rusten.
  7. Bak de pannenkoekjes zoals gewone pannenkoeken.
  8. Mix de fijngesneden bieten in een blender gedurende op een hoge stand.
  9. Breng de coulis tijdens het mixen op smaak met olijfolie en balsamicoazijn. Voeg op het einde zout en peper toe.
  10. Maak een insnijding in de kastanjes. Plaats ze 10 minuten in een oven van 200 °C.
  11. Pel ze daarna zorgvuldig. Kook de kastanjes gedurende 15 minuten in gezouten water.
  12. Laat ze uitlekken en bewaar ze op een droge plaats.
  13. Blancheer alle groentjes. Laat ze schrikken onder koud water. Zorg ervoor dat de groentjes beetgaar zijn.
  14. Kruid het vlees flink met peper en grof zout. Laat aan beide kanten bruinen in de Solo Vloeibaar en plaats 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Laat rusten tot de sappen zich losmaken en snij het vlees in stukken.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerechtHerfst