Gebakken hertenbiefstuk

29 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 st hertenbiefstukjes van ong 200 gr elk
  • 1 dl porto en 4 dl rode wijn
  • 4 dl wildfond
  • 2 eetl rode wijnazijn
  • 2 st kruidnagels en idem laurierblaadjes
  • 4 geneverbessen en 2 takjes tijm
  • 100 gr ijkoude boter
  1. Bak de biefstukjes zonder peper en zout in half olie en half boter mooi bruin,
  2. houd het vlees mooi rood.
  3. Saus
  4. In de pan waarin de biefstukjes zijn gebakken de port, rode wijn azijn en wildfond
  5. toevoegen met de kruidnagel het laurierblad en de jeneverbessen.
  6. Laat het geheel aan de kook komen en reduceer dit tot 1/
  7. Roer met een garde de ijskoude klontjes boter er beetje bij beetje
  8. doorheen zodat er een gladde lichtgebonden saus ontstaat.
  9. De saus mag nu niet meer koken, anders gaat deze schiften.
  10. Serveertip
  11. Leg de biefstukjes, die na het bakken zijn gezouten en gepeperd, op het bord.
  12. Schep een paar lepels van de saus om het vlees heen.
  13. Steek de takjes thijm in het vlees.
  14. Lekker als garnituur bij dit gerecht is een aardappel-knolselderij puree.
hildeke3105