Gebakken gemarineerd kabeljauwhaasje met appelazijn en witloof

64 40 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 soeplepel appelazijn
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • Solo
  • grof zeezout
  • 1 appel
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 4 bieslook (pijpjes)
  • 1 sinaasappel
  • peper
  • 130 g witloof
  1. Snijd het kabeljauwhaasje in stukken en vorm zo 4 gelijke porties. Houd ze fris.
  2. Was de sinaasappel. Snijd met een dunschiller de schil van een halve sinaasappel en snijd scherp mes in zeer fijne reepjes tot "zestes". Pers het sap uit de sinaasappel.
  3. Meng in een ovenschotel appelazijn, sinaasappelsap en Solo vloeibaar en breng op smaak met vers gemalen peper, een snuifje grof zeezout en de sinaasappelschilletjes.
  4. Leg er de stukjes kabeljauw op de velkant in en marineer ze minstens 30 minuten in de koelkast. Schil de appel, verdeel in vieren en verwijder het klokhuis.
  5. Snijd het vruchtvlees in fijne reepjes. Maak alle witloofblaadjes een voor een van de struikjes los en snijd ze in fijne reepjes.
  6. Snipper de bieslook. Neem de kabeljauwhaasjes uit de marinade en dep ze droog.
  7. Laat de Solo in een pan met antiaanbaklaag schuimig worden en bak de kabeljauw enkel aan de graatkant mooi goudbruin. Schik de vis op een met Solo ingesmeerde ovenplaat en gaar verder in een matig warme oven.
  8. Giet de Solo uit de pan en bak er dan de witloof- en appelreepjes kort en krachtig in. Houd ze nog krokant. Giet het marinadevocht met de schilletjes in een steelpan en laat de helft inkoken.
  9. Roer 80 g vlokjes koude Solo door het vocht en controleer de kruiding.
  10. Leg een bedje van gebakken appel- en witloofreepjes op 2 warme borden en schik er de kabeljauw op met de gebakken zijde naar boven.
  11. Strooi er nog wat zeezout bovenop. Lepel de saus rondom en versier met bieslooksnippers.
Solo