Gebakken ganzenlever in een korstje van broodkruim en sjalot & gekonfijte witlof

202 30 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 280 g lapjes ganzenlever
  • 2 sneden oud witbrood
  • 1 eetlepel gehakte sjalot
  • 1 kg witlof
  • 50 g honing
  • 10 g Solo
  • 1 glas rode porto
  • 1 dl eendenfond
  • peper en zout
  1. Verkruimel de sneden witbrood.
  2. Stoof de sjalot en meng met het broodkruim.
  3. Snij het witlof in stukken en bak ze in de geklaarde Solo.
  4. oeg honing toe en bak tot het sap van de groente is verdampt.
  5. Kook een glas porto in een pannetje tot een vierde in.
  6. oeg de eendenbouillon toe, laat voor een vierde inkoken en kruid met peper en zout.
  7. Haal de saus van het vuur en klop ze op met enkele klontjes harde Solo.
  8. Bak de ganzenlever kort in een warme pan.
  9. Beleg de lever met broodkruim en kleur onder de ovengrill.
  10. Schik het gekonfijte witlof onderaan de borden.
  11. Leg de ganzenlever op de groente en giet de saus eromheen.
Solo
Meer inspiratie

GevogelteVoorgerechtWinter