Gebakken gamba's met tomatenfondant

428 30 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 24 gamba's
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 3 sjalotten
  • 1.5 dl witte wijn
  • 1 blokje Knorr Kruiden Bouquet Provençal
  • peterselie
  • zout
  • 6 grote tomaten
  • 1.5 koffielepels citroensap
  • peper
  1. Geef de gamba's een frisse douche en dep ze droog.
  2. Haal de tomaten uit hun jasje, doe de pitten eruit en snij het tomatenvlees in blokjes.
  3. Hak ook de sjalotten fijn.
  4. Stoof de sjalotten in de helft van de Solo en doe er tomaten en wijn bij.
  5. Nu het deksel op de pot en alles vijf minuten laten stoven.
  6. Ondertussen heb je tijd om de gamba's te bakken in de rest van de Solo.
  7. trooi er nog wat zout en peper over.
  8. Laat de Knorr Kruiden Bouquet Provençale smelten in de tomatenfondant.
  9. Lepel de tomatenfondant kwistig op voorverwarmde borden en schik er stijlvol de gamba's bovenop.
  10. Versier met enkele blaadjes peterselie en druppel er het citroensap over.
Solo