Gebakken gamba's met tomaten

11 30 0 5
Aantal personen:
  • 24 gamba's
  • 1,5 dl olijfolie
  • 6 grote rijpe trostomaten
  • 3 sjalotten
  • 1,5 dl witte wijn
  • 1 blokje kruiden provencal
  • peterselie
  • 1,5 koffielepel citroensap
  • zout en peper
  1. Spoel de gamba's en dep ze zorgvuldig droog. Haal de tomaten uit hun jasje, doe de pitten eruit en snij het tomtenvlees in blokjes. Hak ook de sjalotten fijn.
  2. Stoof de sjalotten en doe er de tomaten en wijn bij.
  3. Nu het deksel op de pot en alles 5 min laten stoven.
  4. Ondertussen de gamba's bakken in hete olijfolie
  5. Strooi er nog wat zout en peper over.
  6. Laat de Provencale kruiden smelten in de tomatenfandant
  7. Lepel de tomatenfondant op voorverwarmde borden en schik er de gamba's bovenop.
  8. Versier met enkele blaadjes peterselie die je met wat olijfolie en citroensap hebt vermengd.
doreen_1