gebakken gambas met look en ui

13 25 3 5
Aantal personen:
  • 20 gambas
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine uien
  • 4 teentjes look
  • 4 eetlepels sherry (medium dry)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • peper en zout naar smaak
  1. Was de gamba's, verwijder het darmkanaal en dep ze droog.
  2. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in zeer dunne plakjes. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  3. Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel licht bruin.
  4. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  5. Voeg de uienringen aan de pan toe en bak ze omscheppend 4 minuten op een hoog vuur. Schep ze uit de pan.
  6. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de gamba's omscheppende in 3-4 minuten gaar.
  7. Voeg de sherry, het citroensap, de knoflook en de uien toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  8. Laat het geheel nog heel even doorwarmen en strooi de peterselie erover.
wullum